Хасково

8-годишната певица Донна на път да реализира първия си клип

Дона8-годишната Донна от ОУ „Св. Климент Охридски“ ще снима първия си видео клип през януари, съобщи за Haskovo.info ръководителят на фолклорна формация „Тракийка“ към училището Анета Балтова. 

Песента, която малката певица ще снима, все още не е ясна, но Донна вече е получила първия си коледен подарък. Той е от кмета на Хасково Георги Иванов, който е направил първа вноска от 250 лева за реализацията на видео клипа. „Нужни са ни около 700 лева, но ще се справим“, допълни Балтова.

Haskovo.info припомня, че Донна е носителка на множество награди от конкурси. На 14 май тази година на откриването на „Китна Тракия“ възпитаничката на ОУ „Св. Климент Охридски“ е била определена да пее на втора сцена. Веднага след нейното изпълнение журито поискало Донна да пее и на първа сцена. Тогава тя откри фестивала и получи покана да участва в тържествата по повод 24 май, разказа Балтова.

Дона

Дона и кметът на откриването на Китна Тракия

Тогава градоначалникът й казал „Имам нещо предвид за теб“. „Тя очакваше диплом, грамота, но когато получи първата вноска за запис на видео клипа много се зарадва“, допълни Анета Балтова.

Възпитаници на ръководената от нея формация „Тракийка“ са и Джансу Дауд, която вече се представя като Джани и близначките Памела и Габриела Драгиеви.

Джани има вече снимани 3 видео клипа – „Рипни калинке“, „Мома тракийка“ и „Родопска китка“. Предстоят снимките на песента „Българка“. Близначките Драгиеви пък са записали две песни – „Брала мома ружа цвете“ и „Тръгнала ми е Милена“.

Формация „Тракийка“ е поканена да участва на международен фестивал в Турция в края на май. „Засега сме първите поканени от България и по всяка вероятност ще останем единствени“, коментира Анета Балтова. Колко от нейните възпитаници обаче ще представят страната ни в южната ни съседка зависи от финансовите възможности на талантливите деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button