Любопитно

В Хасково откриха изложба с детски рисунки от конкурса на Ордена на рицарите тамплиери

Изложба от 25 наградени детски рисунки от националния конкурс „Рицарят в мен“, организиран от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат – България, МОН и Националния дворец на децата беше открита тази вечер в хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“.

Румен Ралчев, който е велик приор на Велик приорат – България и член на Магистралния съвет на Ордена на тамплиерите, приветства присъстващите деца от хасковски школи по изобразително изкуство, като ги призова през новата учебна година и те да се включат активно в конкурса, за който тази година са получени около 4 500 рисунки от България, Австрия и Сърбия. Първите 10 получават парични награди, а всички взимат грамоти.

Ралчев обясни, че целите на конкурса са децата да прочетат за рицарските добродетели преди да започнат да рисуват. Той посочи, че съвременният рицар няма кон и доспехи, но има 7 добродетели, сред които са да бъде честен, почтен, себепожертвователен, да обича родината си.

На откриването присъства и кметът Станислав Дечев. Изложбата ще остане до края на седмицата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button