Регион

Вече 4 години училището в Минерални бани обучава кадри за СПА туризма

Вече четири години учениците в специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани се опитват да докажат, че тази специалност съответства на потребностите на пазара на труда, а завършващите ще имат възможност за успешна реализация.

Училището се стреми да осигури оптимални условия за обучение – стипендии, безплатен превоз, обедно хранене с 50% намаление, медицинско обслужване, възможности за спорт през свободното време. Част от професионалното обучение на учениците се осъществява в специализиран кабинет в училището. Това стимулира младежите, а тяхната заинтересованост и желание за работа карат по-малките възпитаници на школото усърдно да им подражават.

Определен брой от часовете и провеждането на производствената практика се провеждат в работна среда. Срещата с реални пациенти запознава младите хора с всички аспекти на истинската работа. Повечето от тях изпълняват ентусиазирано поставените задачи и това се забелязва и от преподавателите, и от пациентите.

Очакванията са, че общите усилия на педагозите от училището, специалистите от Специализираната болница за рехабилитация „Айлин“ и от хотел „Божур“, местния бизнес и Общината ще допринесат за това, в Минерални бани да има работни места за млади хора, които искат да останат близо до родните си места.

Надеждите на всички са доброто дело да не спира и паралелката да продължи да съществува.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button