Спорт

Хасковлийки взеха лиценз от европейската федерация да ръководят срещи по плажен хандбал

Младата и перспективна съдийска двойка Пламена Георгиева и Кремена Георгиева от Хасково придоби лиценз да ръководи срещи от Европейската хандбална федерация по плажен хандбал.

След направен подбор, българките бяха една от 4-те двойки, които получиха шанс за участие в 15-тия съдийски семинар под егидата на ЕХФ.

Обучението се проведе съвместно с най-грандиозното клубно първенство по плажен хандбал – EBT финалите в Анталия (Турция).

ХандбалКурсът продължи 8 дни, като през този период всички кандидати за придобиване на международен лиценз преминаха през теоретичен и физически изпит. Това не бе проблем за българките.

Най-вълнуващата част беше ръководене на финалните срещи от EBT финалите. В надпреварата взеха участие Топ 14 европейски отбора в категория мъже и жени. За 4 игрови дни Пламена и Кремена ръководиха общо 13 срещи, допълват от федерацията.

С доброто си представяне момичета получиха „Да“ и вече са официално част от Европейската съдийска комисия по плажен хандбал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боби
Боби
15.06.2023 14:16 14:16

Браво на двете момичета.
Много успехи за напред.

Стаматова
Стаматова
15.06.2023 22:01 22:01

Невероятни!Напред и Нагоре!

Back to top button