Регион

Валута за 453 000 лв. задържаха на Капитан Андреево

Недекларирана валута за 453 277 лв. е открита при четири проверки на превозни средства на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 14 юни около 1:20 часа на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Белгия за Турция. Камионът, управляван от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която на различни места в шофьорската кабина са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 72 830 евро с равностойност 142 443 лева.

Няколко минути по-късно на трасе „Входящи леки коли и автобуси“ пристигнал лек автомобил Land Rover с швейцарска регистрация. В зоната за митнически контрол немска гражданка, която пътувала сама от Турция за Швейцария обявила, че няма нищо за деклариране.

При извършената щателна проверка инспекторите откриват под шофьорската седалка, завита в одеяло чанта, в която между пакет мокри кърпи, са били укрити 42 000 швейцарски франка с равностойност 84 242 лева. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон.

Ден по-рано при щателна митническа проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция в естествена кухина на тавана в пътническия салон и зад шофьорската седалка са открити 76 000 евро с равностойност 148 643 лева.

Четвъртият опит за пренасяне на недекларирана валута е установен на 12 юни, когато в матрака на леглото в шофьорската кабина на товарен автомобил са открити 40 000 евро с равностойност 78 233 лева. В хода на проверката се установява, че недекларираните средства са укрити от шофьора на камиона, превозващ стока от Германия за Ирак. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

Срещу останалите нарушители се извършва разследване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button