Любопитно

Харманли аплодира „Историите на Матей“

„Историите на Матей“ – така нарече първата си книга четвъртокласникът от ОУ „Иван Вазов“ в Харманли Матей Георгиев.

В нея той разказва за вълшебния свят на едно храбро дете. Вчера над 140 души дойдоха в Културния център в града да почетат литературната премиера на 11-годишния автор и да направят празника му незабравим.

Наследил литературни заложби от талантливата си майка Светлана Николова, насърчаван и от баща си, учители и приятели, малкият разказвач пише своите увлекателни и забавни истории, част от които бяха събрани в книга. Така той прекарва и времето, когато заради ковида децата учеха дистанционно и бяха лишени от всекидневните контакти със свои връстници. Матей говори и пише свободно на английски, а миналата година за по-малко от 2 месеца спечели награди от 4 национални ученически конкурса.

КнигаКакто Haskovoi.nfo писа, той бе класиран на първо място в Националния конкурс за детски творби „Аз и моите приятели – животните“. С приказката „Царят и бебето акула“, популяризираща професията стоматолог, Матей взе и приза на Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в София.

Жури с председател именитият писател Георги Константинов пък му връчи трета награда в Националния конкурс „Ще ти разкажа приказка“. В конкурса „Хората, които карат сърцата ни да се усмихват“ в Севлиево творбата на малкия харманлиец „Мечтателите и митичният феникс“ бе класирана на първо място. Негов разказ, отличен в Националния литературен конкурс „Истории от магазинчето за щастие“ в Сливен е публикуван в сборник, в който участват 40 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сем. Делчеви
сем. Делчеви
15.06.2023 17:22 17:22

Браво на малкия творец Матей!

Даниела Крумова
Даниела Крумова
16.06.2023 12:08 12:08

Браво!
Поклон!

Back to top button