Хасково

Танци и закачки от млади за възрастни на Игнажден

ПразникътКоледен концерт изнесоха пред възрастните хора от дома на Кенана възпитаниците на Обединени ученически общежития.

Избрахме Игнажден, за да сме посланици на доброто„, обясни помощник-директорът на общежитията Наска Ангелова. 

Включихме се в кампанията на Министерството на образование „Участвам и променям“ с цел да научим нашите деца на чувство на уважение и толерантност към възрастните хора. Затова сме при вас днес, допълни тя.

Празникът започна с разказ за традициите на Игнажден, стопанинът на дома – директорът Вълко Пехливанов получи пита, учениците пяха народни песни, играха и народни танци. Група „Арабик“ пък накара възрастните да се засмеят с глас на танца им „Закачка“. Две момчета, облечени  като мъж и жена, флиртуваха без думи на фона на откъси от известни български песни.

Последваха изпълнения на стари градски песни и голямо хоро. Възрастните получиха подаръци от Дядо Коледа.

Със сълзи на очи възрастните хора изпратиха своите гости и им благодариха, че са разведрили делника им. Възпитаниците на Обединени ученически общежития обещаха, че за 1 март и Великден отново ще дойдат, за да може приятелството им с възрастните хора да продължи.

Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button