Спорт

128 борци на турнира за „Купа Хасково“

128 състезатели от 16 клуба от страната се включиха във второто издание на националния турнир по борба за „Купа Хасково“ в спортна зала „Дружба“.

На два тепиха се борят момчета 13 – 14 г., кадети до 17 г. в категория 80 кг. и момичета до 10 г. в две категории. Включиха се 28 състезатели от клуб „Ангел войвода“ и 14 от клуб Хасково.

Турнирът беше официално открит от заместник-кмета Мария Вълчева, която получи плакет от организаторите.

БорбаЗа големи заслуги към борбата бяха наградени Стайко Стамов, Иван Георгиев, Тодор Михов, Али Мехмед, Димо Костов, Стоян Желев, Иван Динков, Асен Табаков и Силвия Тенчева.

БорбаСред гостите на турнира беше олимпийският шампион Георги Мърков.

Междувременно от федерацията съобщиха, че Микяй Наим от Димитровград е спечелил сребро при 65-килограмовите на престижния турнир по свободна борба „Степан Саркисян“ в Ереван (Армения). В повторение на финала от Евро 2023 младият ни талант отново отстъпи пред шампиона Вазген Таванян (Армения) – 0:10.

БорбаПреди това носителят на златния пояс „Дан Колов“ записа 4 авторитетни победи. Инфарктен бе четвъртфиналът, в който европейският вицешампион изоставаше с 2:10, но успя да тушира украинеца Кривенко.

За успеха Микяй заслужи 2000 долара от наградния фонд.

На почетната стълбичка се качи и Георги Вангелов в категория до 61 кг. Петият от олимпийските игри се пребори за бронза, като в малкия финал бе категоричен срещу арменеца с френски паспорт Алоян – 5:0. Отличието му донесе и чек за 1000 долара.

БорбаВ малкия финал при 125-килограмовите на свободния стил европейският шампион до 23 г. Георги Иванов се наложи над дагестанеца с гръцки паспорт Кхосонов с 6:2. Така той заслужи бронза, а с това и чек за 1000 долара.

Двубоят бе повторение на срещата от европейското първенство в Букурещ през март, която отново бе спечелена от българския борец, станал след това и №1 на континента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button