Регион

Финансова помощ за ученичка, пострадала при катастрофа

Червен кръстНационалният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към БЧК, предостави за Коледа финансова помощ на Мария Мирославова Маврова от село Малко Асеново, община Димитровград.

Тази година средства за лечение и възстановителна терапия получават семействата на  общо 26 деца от цялата страна, някои от които са с тежки увреждания  вследствие на пътни злополуки. 

17-годишната Мария, която  е ученичка в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, днес дойде в Хасково  заедно с баща си, за да  получи сумата от 400 лв. Директорът на Областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова и пожела здраве и сили през Новата година. 

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединиха и други министерства и  организации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button