Любопитно

Маестро Георги Андреев представя сборник с тракийски песни

Известният композитор Георги Андреев, главен диригент и директор на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, почетен гражданин на Хасково, представя днес в Пловдив наскоро излезлия сборник с песни от Тракийската етнографска област.

СборникВ книжното издание са събрани 20 знакови песни от репертоара на народната певица Кичка Савова (1934-2018 г.). В нейна памет в родното й село Сладун, община Свиленград, се организира ежегоден международен фолклорен фестивал.

Аранжиментът на песните за пиано и соло глас са дело на Георги Андреев. Сборникът ще бъде предоставен на музикалните академии в София и Пловдив и средни музикални училища.

Днес в Пловдив ще се състои и майсторски клас за носителите на златен медал от последния фестивал „С песните на Кичка Савова“, проведен в Сладун в края на месец май. Сред участниците е и талантливата Теодора Евтимова от читалище „Зора – 1982“ в Хасково, която е възпитаник на вокалния педагог Иванка Топузова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button