Любопитно

Росица Караджова със стипендия от Вежди Рашидов

Росица КараджоваМинистър Вежди Рашидов ще връчи на официална церемония утре събраната на рождения му ден сума за стипендии на талантливи деца. Сред тях е и хасковлийката Росица Караджова.

Сумата осигурява на трите деца сериозна стипендия от по 7 000 лева. Родителите и настойниците на децата ще определят как ще бъде разпределена и използвана стипендията. Официалната церемония ще се състои в зала „Колегиум“ на Министерството на културата.

Вместо подаръци за 60-я си рожден си ден Вежди Рашидов помоли гостите си да подкрепят идеята му да се съберат средства за стипендии на трите млади таланта, уточняват от Министерството на културата. Гостите, сред които известни политици, бизнесмени, творци, приятели, уважиха най-голямото желание на рожденика в този ден и събраха 21 хиляди лева.

Росица Караджова е родена на 21 юли 1992 г. в Хасково в семейство на родители с увреден слух. При нея лекарите установяват 80% наследственост на здравословния проблем. От 6-годишна танцува в групата за модерни танци при Съюза на глухите – Хасково. През 2010 г. участва в първото издание на танцовото шоу „Байландо“. Стига до финала и променя мнението на хората за глухонемотата. Роси Караджова не спира да мечтае. Мечтае да учи актьорско майсторство и да стане актриса. Мечтае винаги да има превод за глухи по новините в предаванията по националните телевизии. Описала е историята си в романа „Ритъмът на сърцето“. По него написва и сценарий. Съвсем скоро мечтата й да изпълни главната роля във филма ще стане реалност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button