Хасково

Даниела Славова съчетава инженерството с изкуството на акварела

ИзложбатаСамостоятелна изложба „Червеният шал“ откри тази вечер в Туристическия информационен център Даниела Славова. Завършила паралелка по изобразително изкуство в СОУ „Васил Левски“ в Хасково, тя рисува от 1992 г.

Машинен инженер по образование днес, Даниела Славова не се разделя с акварела, който предпочита заради неговата нежност и ефирност.

Пейзажите и носят светлините на утрото и залеза, свежестта на гората, всичко позитивно, което ни дарява могъществото на природата. Друг цикъл от нейни картини са женските образи в състояние на размисъл, очакване, устременост. Любимата й творба, която е една от най-новите, е „Момичето с червения шал“, дала името на цялата експозиция.

Художничката черпи впечатления и вдъхновение от многобройни пътувания. Рисуването ми е хоби, да направя тази първа изложба ме окуражиха приятели, казва Славова минути преди първите посетители да влязат в залата.

Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button