Хасково

Придвижването по пътищата – трудно, автобусите закъсняват

СнегопочистванеПътищата в Хасковска област са проходими и няма затворени участъци за движение, информираха от Областното пътно управление. Общо 27 машини и 3 специализирани снегорина почистват шосетата в региона и опесъчават, където това е нужно.

По-сериозни проблеми продължава да има край село Маслиново, където на шофьорите се препоръчва да се движат с вериги. В другите опасни отсечки – край Тополовград и по пътя за Ивайловград снегът не е натрупал и проблеми няма, увериха от Пътното управление.

СнегопочистванеСутринта два товарни автомобила са закъсали на международния път за Турция в участъка Върбица – Горски извор. Те са били изтеглени и движението е възстановено бързо, казаха от ОПУ. Според тях основната причина за проблемите са летните гуми, с които част от шофьорите се движат.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че пътят Хасково – Минерални бани не е почистен добре и автомобилите се придвижват трудно. Проблеми имало и с автобусите, които се движели с огромни закъснения.

СнегопочистванеДействително част от автобусите по редовните линии в Хасковска област пристигат със закъснения, потвърдиха от автогарата. Най-големи са забавянията на рейсовете от Кърджали през село Мост. Засега няма отпаднали линии.

В град Хасково към обяд чистят 9 машини на „Екопрогрес“, съобщи заместник- кметът Златомир Желев. Общинската фирма ще бъде единствената, която ще се грижи за снегопочистването тази година, тъй като на конкурса не се явиха други, уточни Желев. Кандидат е имало само за четвъртокласните пътища. Там за снегопочистването отговаря фирма „Арис“. Засега проблеми няма, увери Желев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ля ля ля
ля ля ля
22.12.2011 16:55 16:55

„В град Хасково към обяд чистят 9 машини на „Екопрогрес“, съобщи заместник- кметът Златомир Желев.“ – това да го разправя на някой, който днес не се е движел пеш или с автомобил в гр. Хасково.

Back to top button