Хасково

Окончателно оставиха в ареста Мирослав, който преби жена си. Проверяват за полицейско насилие

Хасковският окръжен съд потвърди решението на Районен съд – Харманли, с което на 44-годишния Мирослав Желязков беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Haskovo.info припомня, че той беше зрелищно арестуван на 9 юни в центъра на Хасково, след като по-рано преби жена си на оживен паркинг в Харманли. Двамата са в развод, като е била издадена ограничителна заповед по Закона за защита от домашно насилие.

След побоя Мирослав е отнел дамската й чанта с 4 200 лв. и колата й. Автомобилът беше открит в хасковското село Брягово, а той задържан пред игрална зала в Хасково. Жената беше настанена за наблюдение в болница.

Адвокатите му поискаха от хасковския съд да отмени решението на съда в Харманли и да наложи по-лека мярка на Мирослав. Сред представените документи беше решение на ТЕЛК, че той е инвалидизиран след прекаран инфаркт и медицинско за наранявания след неговия по-ранен арест през май.

Миналият месец мъжът беше арестуван в Брягово, където се закани с убийство на двама полицаи. За това той беше осъден на пробация. Мирослав твърди, че е бил бит при ареста, а днес прокурорът каза, че се извършва проверка за действията на полицаите.

В крайна сметка хасковските магистрати потвърдиха постоянния ареста за Желязков, защото може да се направи обосновано предположение, че е извършител на престъпленията, за които е обвинен, както и реалната опасност от укриване и извършване на престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Ако бъде признат за виновен го грози до 5 години затвор.

Полицаи с качулки задържаха криминално проявен в центъра на Хасково

Наказаха с пробация търговеца заплашвал с брадва полицаи в Брягово

Остава в болница жената на зрелищно арестувания в Хасково рецидивист

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button