Хасково

Ученици даряват децата от домовете в Хасково

КоледаЗа втора поредна година СОУ „Ж.Терпешев“ и НЧ „Братолюбие“ в Любимец организираха Благотворителен коледен базар. Той премина под мотото „Доброто не се създава, то се ражда“.

Децата бяха подготвили уникални, ръчно изработени коледни украси, играчки, сурвачки, картички, сувенири, коледни венци, а идеята бе чрез продажбата им да съберат средства за училището. Учениците бяха подготвили и кулинарни изкушения, които също се предлагаха на купувачите. 

Специални гости на базара бяха Дядо Коледа и Снежанка, а „големи“ джуджета приканваха минувачите да посетят базара.
В рамките на два часа голяма част от изработените предмети бяха изкупени, а събраната сума е 800 лв.

КоледаДве седмици преди благотворителния базар учениците организираха и акция за набиране на дрехи, книги, тетрадки, учебници, материали за рисуване за деца, лишени от родителски грижи и в неравностойно положение. Събраните пособия бяха дарени на дом „Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково

Ученици от Гимназията по туризъм пък зарадваха тази седмица децата от „Надежда“. С посещение на Дядо Коледа, подаръци и торта възпитаниците на школото изненадаха малчуганите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button