Външни публикации

Апартаментите в затворени комплекси на южното Черноморие са сред предпочитаните на имотния пазар

Пазарът на ваканционни имоти продължава положителната си тенденция и през настоящата 2023 г., като все повече хора решават да влагат парите си в жилища, намиращи се в курортите по южното ни Черноморие.

Причината за това е, че ваканционните имоти са на атрактивни цени, имат добра доходност и в същото време  предоставят възможност за семейна ваканция в домашен уют. За предпочитане са локациите в близост до плажове, в тихи зони и в същото време, предоставящи разнообразие от дейности за всеки член от семейството по време на лятната почивка. Според експерти от бранша, освен с инвестиционна цел за отдаване под наем, жилищата по Черноморието се търсят още от хора, които биха искали да имат възможност да разполагат с „втори дом“ за топлите месеци от годината, а търсенето е за по-големи апартаменти, осигуряващи оптимален комфорт за своите ползватели.

Данните на Агенцията по вписванията подкрепят тези наблюдения, като показват, чe обемите от сделки в курортите бележат сериозни ръстове и превръщат някои от ваканционните селища в първенци по брой на закупените имоти. Пример за това е Община Несебър, където се подписват сделките, свързани с курортен комплекс  „Слънчев бряг“ и град Свети Влас. Благодарение на забележителната си история и култура, привлекателна природа, морски климат, добре развита инфраструктура и качествени ваканционни имоти, курортите около Несебър успяха да изпреварят дори Бургас по брой сделки, като го изместиха от 4-ото място в страната cлeд София, Пловдив и Bapнa. За това допринася и факта, че апартаментите, които се предлагат за продажба по Черноморието са със значително по-ниски цени от тези в големите градове на страната, а в същото време имат своите предимства, които привличат клиентите в тези райони.

ИмотиВ резултат на повишения интерес от страна на купувачите, от „Галакси Инвестмънт Груп“ отчитат все повече запитвания за покупка на апартаменти в Свети Влас, в затворените ваканционни комплекси Magic Dreams, Star Dreams и Aqua Dreams, които са част от портфолиото на дъщерното им дружество Дриймвил. Те са предпочитани за инвестиция както от българи, така и от чужденци. Според експерти все повече български семейства ги избират за собствен дом и за място, където да прекарват летните месеци.  Сред водещите причини за това са, че комплексите са разположени в тихи зони в Свети Влас и в същото време са близо до плажа. Също така те притежават много удобства, сред които два и повече плувни басейни, детски площадки, рецепции, зелени площи, както и ресторант. Апартаментите в комплексите се предлагат напълно обзаведени, което дава допълнително удобство на техните бъдещи собственици и възможност  да се използват веднага след закупуването им.

Клиентите на апартаменти в Слънчев бряг имат изисквания както към комплексите, които подбират, така и по отношение на квадратурите на имотите. От „Галакси Инвестмънт Груп“ регистрират интерес за покупка на апартаменти във ваканционните и хотелски комплекси на компанията в курорта, които са посещавани от международни туристи, предоставят възможност за професионално управление, отдаване под наем и ползване на допълнителни удобства, които да гарантират комфортен престой.

Back to top button