Хасково

Хасковлии пазаруват за коледната трапеза, залагат на мръвката

ПазарътХасковлии започнаха голямото пазаруване на коледната трапеза. На зеленчуковия пазар повишаване на цените засега няма, категорични са търговците. Те обаче са притеснени, че кризата ще намали оборотите им, защото въпреки големият брой клиенти, покупките са по-малки от предишни години.

Сред малкото доволни са търговците в магазините за месо. Там хората пазарували както преди и не се лишавали от мръвка за Коледа. Купуват по около 2-3 кг. пържоли средно, но някои вземат и по 5-6, споделиха продавачи. Вратната пържола с кост струва 5.99 лв., а цената за килограм вратна пържола без кост е 7,49 лв.

Сред купувачите на хасковския пазар днес бяха Лили и Кичка. Бабите ще спазят традицията и ще заложат на 7 постни блюда на трапезата на Бъдни вечер. Ще сложат задължително фасул, чушки, пълнени с фасул, сарми с орехи и стафиди, плодове.

ПазарътЗа Коледа обаче и двете са приготвили специалитети. Освен традиционната баклава Лили е приготвила още и баклава с крем и торта. И двете приятелки са избрали за трапезата си на Рождество свински пържоли и кюфтета. 

Всичко е много скъпо, но се оправяме, защото имаме мъже“ споделят възрастните жени. „Самотните обаче направо са живи умрели“, допълват те, докато сверяват цените по масите на пазара.

Ако сами ще си приготвяте баклавата за празниците, корите за баница са на цени от около 1,50 лв. за пакет. Орехите са от 12 до 14 лв. за килограм. Портокалите струват около 1,50 лв., по толкова са и мандарините, а грейпфуртите и бананите са по 2 лв. Краставиците са по 3 лв. Ако сте предвидили да сложите на масата и тиква, предлага се нарязана и изчистена по 80 ст., а целите тикви са по 40 ст. за килограм. Гъбите пък са между 3 и 5 лв.

Пазарът Пазарът
Пазарът Пазарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button