Регион

Болницата в Димитровград подписа с университетската в Стара Загора

Подписване на договор за сътрудничествоОбщинската болница „Св. Екатерина“ – Димитровград сключи договор за сътрудничество с Университетската болница в Стара Загора. Целта ни е да предоставим на димитровградчани достъп до качествено здравеопазване – така мотивира идеята кметът Иво Димов.

„Това е добра възможност за нас„, коментира и управителят на димитровградската болница д-р Здравко Наков. Договорът предвижда извършване на високоспециализирани изследвания, привеждане на болни при необходимост в болницата в Стара Загора, насочване на спешно болни, обучение и извършване на съвременни интервенции в областта на епископската хирургия.

Подписване на договор за сътрудничествоПредвидено е и съдействие за квалифициране на персонала и взаимодействие за успешна специализация на местните лекари, съвместни скрийнингови изследвания и прегледи на социално значими заболявания, възможност за обмен на специалисти за защитаване на медицински стандарти и нива на компетентност.

Бъдещето е в кооперирането на здравните заведения. Това ще позволи на малките структури да продължат да съществуват, а пациентите да имат по-лесен достъп до здравеопазване“, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ „Стара Загора“ д-р Димитър Талев.

Подписване на договор за сътрудничествоТова е първият договор, който Университетската болница подписва с друго лечебно заведение. Досега са водени преговори с болниците в Раднево и Гълъбово, допълни д-р Талев.

Димитровградската болница кандидатства по проекта за саниране на сградата си, предстои да върнем и специалистите, които в момента не работят в града, каза кметът Иво Димов. Той се надява, че лечебното заведение ще бъде включено в списъка на програмата „Регионално развитие“, за да може общината да кандидатства по проект за обновяване и на апаратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button