Хасково

На Коледа сме изгорили с 10% повече ток от миналата година

Ел табло, архивРъст на потреблението на електроенергия е регистрирано по Коледа, съобщават от EVN. Завишаването е над 10%. Най-голямото количество електроенергия е отчетено във вечерните часове на 24 декември, както и в следващите два дни.

Върховото потребление на електроенергия в Хасковска област е регистрирано във вечерните часове на 26 декември. Пиковите стойности възлизат на над 156 000 киловатчаса електроенергия, консумирани в рамките само на един час.

За сравнение през коледните празници на 2010 г. максималният товар е бил 144 000 консумирани киловатчаса в рамките на един астрономически час. Завишението през 2011г. за област Хасково е с над 8%.

Като причина за повишеното потребление от EVN посочват освен празничните дни и студеното време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Марко
Марко
27.12.2011 18:44 18:44

Естественно че от EVN така ще кажат , нали в сметките в януари когато плащаме ще ни се завие свят . Така трябва да се оправдаят премийте които предварително си взеха в декември месец и после си ги избиват от нас простия потре*ител . Мамка им гадни монополисти

свирчо
свирчо
28.12.2011 11:02 11:02

ами така ще е като си изпродадохме всичко–а помните ли 1990 г когато плъховетие изпълзяха от дупките и с вдигнати 2 пръста викаха до побъркване сдс сдс сдс сдс –хайде сега надежда михайлова да даде ток

Back to top button