Регион

Съдия: Очаквам следващата година да има осъдени за качване на филми в интернет

Петър ПетровПрез следващата година очаквам да има осъдени хора за качване на пиратско съдържание в интернет. Това заяви съдията от Районния съд в Димитровград Петър Петров, който представи днес книгата си „Престъпления против интелектуалната собственост„. Тя е написана в съавторство с колегата му от столичния апелативен съд Пламен Дацов.

Важно е да се знае, че има разлика между нарушение и престъпление. Не е необходимо и не е правилно хората, които свалят нелегални филми, музика и софтуер от мрежата, да бъдат съдени по Наказателния кодекс, заяви съдия Петров. По-скоро проблемът е в ъплоудърите, които качват по над 10 филма на ден в торент тракерите. Това може да се квалифицира като търговска дейност, въпреки че не печелят от нея. Точно такива хора очаквам догодина да бъдат осъдени, добани той.

Книгата „Престъпления против интелектуалната собственост“ представлява едно обстойно изследване на проблемите с този вид престъпления. Представени са и практиките на българските съдилищата и на Европейския съд. Включен е и анализ на авторските права, търговските марки, има и раздел за интернет пприратство, както и предложения и за законодателни промени.

Лайтмотивът на книгата е, че с кривата мотика която имаме като закон въпреки всичко е възможно да има осъдени лица за интелектуални престъпления, каза Петър Петров и добави, че в съда в Димитровград вече има практика да се разглеждат дела, свързани с престъпления против търговските марки. Тази година броят им е 10.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jhgvhj
jhgvhj
27.12.2011 19:04 19:04

palq4o smeshen

Back to top button