Спорт

Григор почва с Бердих новата тенис година

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров ще играе срещу седмия в света – Томаш Бердих в първия си официален мач за 2012 година. Двубоят между двамата е на 2 януари в австралийския град Пърт, където за пореден път ще се проведе международния отборен турнир „Хопман къп”. В престижното състезание на смесени двойки Григор Димитров ще представя България заедно с първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова.

Най-добрите ни тенисисти ще стартират срещу силния тим на Чехия, съставен от Томаш Бердих и Петра Квитова. На 4 януари Димитров и Пиронкова ще играят по един мач на сингъл и един на двойки срещу отбора на Дания с Каролине Возняцки, а два дни по-късно – срещу САЩ, в чийто състав е № 8 в световната мъжка ранглиста Марди Фиш

Турнирът в Пърт е генерална репетиция за първата за годината надпревара от „Големия шлем“ – Откритото първенство на Австралия, което започва на 16 януари. В него освен Григор ще участва и най-добрата хасковска тенисистка Диа Евтимова. През миналата година Димитров премина успешно през квалификациите в Мелбърн и отпадна във втория кръг на основната схема от швейцареца Станислас Вавринка. В предстоящото издание на Australian open Григор, който завършва годината като №76 в света, ще играе директно от основната схема. Диа и родената в Хасково Елица Костова ще дебютират в квалификациите на престижния турнир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button