Хасково

БЧК с хуманитарна помощ за търсещи убежище

Червен кръст4 кашона с детски пюрета, 2 кашона с пакети хуманизирани млека и сухи супи отпусна хасковският Червен кръст за нуждите на семейства, потърсили убежище у нас.

Хранителните продукти са доставени от Бежанско-мигрантската служба в централата на БЧК. За обитатели на специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец са изпратени мъжки панталони и костюми.

За чужденци, настанени в помещения за задържане са закупени медикаменти на стойност 146 лв и хигиенни материали за 45 лв. Областният съвет на БЧК съдейства и за временно подслоняване на две жени от Ирак, тръгнали да търсят убежище заедно с 5-те си деца.

Обгрижването на лица, потърсили убежище в България, е една от постоянните ни задачи, каза директорът на областната структура на хуманитарната организация Минка Мечеринкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button