Външни публикации

Видове холни маси

За всички нас, красотата на дома ни е едно от важните условия за да можем да живеем по-удовлетворен и добър живот.

Холът е мястото където всеки един човек прекарва по-голямата си част от времето, когато е у дома. Тази стая е практически е населявана най-дълго време, живеейки в нея и посрещайки своите гости.

Това помещение е с ясна функция, дори две – място за живеене и място за гости. Цялостното мебелиране и обзавеждане на дома ни  е съобразено с това помещение – то е, като ядрото на дома ни.

Освен диванът, подбора на холната маса е един от най-важните избори, които трябва да направим, обзавеждайки дома си. За жалост много хора пренебрегват тази така важна мебел и в последствие го разбират по по-трудния начин. В центъра на хола, обикновено стои холната маса за кафе, а до нея в повечето случаи има удобна табуретка или фотьойл. Реално погледнато, ако не е тази мебел, къде ще сложим книгата, която четем или кафето, което обичаме да пием рано сутрин или следобед, смартфона си или чашата с вода.

Размерът на холната маса трябва да бъде пропорционален на дивана, тя трябва да бъде минимум половината от дължината му, но в никакъв случай по-голяма от него. Височината й е добре да бъде на нивото на седалката на дивана, като може да има няколко сантиметра разлика.

Стандартни видове холни маси според формата им

 

Овална холна маса

Този вид холни маси са идеални и се характеризират с балансира форма и функционален вид. Те предоставят достатъчно място за поставяне на всякакви аксесоари и разбира е чаши. Най-хубавото е, че нямат остри ръбове, което ги прави предпочитани за семейства с малки деца.

Правоъгълна холна маса

Тези маси са изключително модерни и предлагат много място за поставяне на какво ли не върху тях. Те са предпочитани от многочлените семейства или хора, които посрещат често гости. Много от тези маси имат и допълнителна дървена повърхност, с помощта на която стават още по-дълги.

Кръгла холна маса

Те са изключително привлекателни и елегантни. Идеални са за посрещане на гости или за похапване на пуканки докато гледате любимия си филм.

Квадратна холна маса

Те придават симетричен и красив вид на стаята и предлагат голямо пространство за редене на чаши и различни допълнителни аксесоари. Тяхната форма е най-практична от всички останали.

Холната маса е мебел, която присъства във всеки дом. Има изключително разнообразие от материал, големина и форми, което съвременния пазар предлага и може да задоволи нуждите и на най-претенциозните потребители.

Най-често използваните материали за изработката на холна маса са стъкло, дърво и метал. Естествено избора на материал зависи основно от интериорния стил в който е обзаведено жилището, както и от личните предпочитания.

Ако живеете в жилище с ограничена площ е добре да се спрете изцяло на стъклена холна маса, тъй като тя не заема визуално от обема на помещението.

В повечето жилища често са масички от дърво в различни цветове. Те не само допълват класическия стил, но освен това придават и уют на дома.

Металните маси, както и тези в комбинация с дърво се устройват в модерните и индустриални жилища. Вариантите са безкрайни, като например – маса куфар, ръчна количка имитация на бетон и много други нестандартни видове.

Истинското оформление на хола се нуждае от красива холна маса, отговаряща на останалото обзавеждане в стаята. От една страна трябва да има добър дизайн, но от друга трябва да бъде достатъчно функционална и удобна. Така тя ще може да се приспособи към нуждите и ежедневието ни, като в същото време краси хола ни.

Винаги се доверявайте на доказали се във времето производители, които ще гарантират за високото качество и дългия експлоатационен живот на масата, на която сте се спрели.

Back to top button