Регион

Тактически учения с бойна стрелба отново се провеждат край Хасково

Полева подготовка, с участието на формирования от 2-а Тунджанска механизирана бригада и други формирования от състава на Сухопътните войски за тактическото учение „Ответен удар – 23“ се провежда от 26 юни до 2 юли на учебния полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от министерството на отбраната.

Тя включва ротни тактически учения с бойна стрелба, в които участват първа и втора механизирана рота от състава на 38-и механизиран батальон на 2-а Тунджанска механизирана бригада и танкова рота от 2-и танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и ротни тактико-специални учения с участието на осигуряващите формирования от батальона за защита на силите, щабния батальон и батальона за логистично осигуряване на 2-а Тунджанска механизирана бригада.

Тактическото учение „Ответен удар – 23“ ще се проведе от 3 до 5 юли в рамките на учение „Enhanced Vigilance Activity – 23“ на многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, което е на учебен полигон „Ново село“.

ВоенниВ тактическото учение „Ответен удар – 23“ на учебен полигон „Корен“ ще участват до 430 военнослужещи и до 140 единици техника от състава на Сухопътните войски, както и военнослужещи от Сухопътните войски на Италия. Темата на учението е „Отбрана на усилен механизиран батальон в първи ешелон на многонационалната бригада“. Основната цел е да се провери сглобеността и способността на батальона за планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в състава на многонационална механизирана бригада.

ВоенниОфицер провеждащ учението е командирът на 2-а Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, а директор на учението е заместник-командирът на бригадата полковник Емил Симеонов.

Това е поредното учение край Хасково през последните няколко месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button