Хасково

„Добър“ е средният успех от матурите в Хасковска област

„Добър“ е средният резултат от държавните зрелостни изпити в Хасковска област, сочат данните на Регионалното управление на образованието.

По български език и литература успехът е 3.72, а средният резултат от втората матура с тази пожелание е 4.09. Резултатът по БЕЛ е по-висок от миналогодишния и областта се изкачва с 6 позиции до 13-то място в класацията с останалите региони в страната.

Средният резултат на матурата по английски език ниво Б1 1 е 5.64, а ниво Б2 – 4.60. По информатика средният успех е 5.31, химия – 5.42, биология – 3.95, математика – 3.83, информационни технологии – 3.90, география – 3.59, предприемачество – 3.98, философски цикъл – 3.50.

Средният успех на държавния изпит с проект е 4.99, държавен изпит професионална подготовка с писмена работа – 3.63, професионална подготовка и квалификация – 4.45.

От РУО – Хасково уточниха, че нямат разрешение от МОН да изнасят информация за класацията по училища.

Днес или утре се очаква да излязат резултатите от Националното външно оценяване за 7 клас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button