Любопитно

Юбилярът Михаил Павлов откри 27-та си изложба

С изложба живопис и акварел Михаил Павлов от Хасково отбелязва своята 95-та годишнина. Домакин е читалище „Заря“, което наскоро чества 165 години от основаването си.

Това е 27-та самостоятелна изложба на известния автор. Картините са рисувани в периода 2022-2023 година, но има и други от по-ранни години. В някои от тях зрителите ще видят познати колоритни гледки, които биха внесли радости уют във всеки дом или офис.

За откриването на изложбата пристигнаха внучките на Павлов, които прелетяха над океана, за да уважат обичния си дядо. Юбилярът получи поздравления от секретаря на читалище „Заря“ Александър Милушев, от председателя на Дружеството на художниците Симеон Тодев, от приятели и близки.

Михаил Павлов рисува още в казармата. После взема диплома на счетоводител, но цял живот не изоставя четката и палитрата. Първата му изложба е открита в далечната 1985 г. в Клуба на дейците на културата от тогавашния доайен на хасковските художници Христо Форев, припомня Haskovo.info.

Всички картини са ми любими, казва винаги той за своите творби, които през годините са показвани и в други градове в Хасковска област. Албум със заглавие „Моят творчески път“ е събрал репродукции на негови картини, изпъстрени с родни багри, топлина и хармония.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button