Любопитно

„Забавно лято“ в Хасковска област за бесарабски българчета от Украйна

Деца от семейства на бесарабски българи в Украйна гостуваха в Хасковска област в рамките на инициативата „Забавно лято“, организирана от Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Те пристигнаха, за да прекарат едно незабравимо културно и туристическо приключение в България. Идеята беше осъществена с любезното съдействие на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ в Тополовград и Община Тополовград.

Малчуганите от историческата ни общност общуваха със свои връстници от Тополовград, включиха се в интересна и разнообразни занимания, разходиха се из интересни местности в района. Групата посети и исторически и културни забележителности, сред които Планетариума в Ямбол и средновековната тракийска гробница край свиленградското село Мезек.

Целта на „Забавно лято“ е да допринесе за съхраняване и засилване на връзките със сънародниците ни зад граница, включително млади хора и деца, казват от агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button