Хасково

Обвиненият в убийството на 4-годишно дете в Хасково поиска свобода

47-годишният Генджебай Мехмед, който е обвинен в убийството на 4-годишно дете в Хасково, поиска да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение – домашен арест или парична гаранция.

Haskovo.info припомня, че мъжът беше арестуван на Бъдни вечер миналата година след подаден сигнал от Спешно отделение на болницата за докарано починало дете. Момченцето е било пребито до смърт от своя пастрок. 33-годишната майка на детето също е с травми по тялото.

Съседи разказаха, че мъжът е бил агресивен и към първата си жена. Той наскоро е излязъл от затвора, където е лежал за разпространение на дрога.

Пробите са отчели употреба на амфетамин, метамфетамин и 0.95 промила алкохол.

От прокуратурата казаха, че се чака да излезе съдебно-медицинската експертиза, но в съдебната справка се казвало, че детето е починало от причинена черепно-мозъчна травма от удари с твърди предмети. Отделно то е със счупено ребро и хематоми по тялото. ДНК-експертизата показвала, че по бухалката и пръстена на Мехмед имало следи от кръв и тъкани на детето.

Днес пред съда обвиняемият отрече да е бил детето. По неговите думи, ако го е ударил с бухалка, то е щяло да получи много по-сериозни наранявания. Той разказа, че са се готвили да празнуват, когато детето паднало на главата си и се ударило лошо. Генджебай го закарал до болницата и след това е бил арестуван.

Мъжът допълни, че 4 г. е лежал в затвора с убийци и изнасилвачи, и ако е искал можел да заличи следите си, но не го е сторил, защото не е извършил престъпление. Той каза, че го е обичал като свой син.

Според съда обаче събраните до момента доказателства не са разколебани, че той е извършил престъплението в което е обвинен и реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Магистратите посочиха, че детето е починало в резултат на побой, за което свидетелства и майка му, която също е бита. По тези причини Мехмед беше оставен в ареста, а определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив.

В следващите два месеца Генджебай Мехмед не може да прави друго искане за изменение на мярката му за неотклонение, освен по здравословни причини.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Излязъл от затвора уби от бой 4-годишно дете, майката в болница

Пастрокът убил 4-годишното дете в Хасково остава в ареста

Задържаният за убийството на детето в Хасково е бил пиян и дрогиран

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button