Хасково

Санитарна сеч топли узунджовската „Република“

Санитарна сечВ истински урожай за ромите от Узунджово се превърна стартиралата днес санитарната сеч в селото.

Десетки жители се възползваха от подрязването на клоните и натовариха дървения материал на каквото имат – каруци, колела, бусове. Сечта ще зарадва и семейството на Богомил, който ще сгрее в студените зимни вечери съпругата и двете си деца, поне за два дни, твърди той. 

100 дървета по главния път в село Узунджово ще бъдат изсечени през следващите две седмици, каза кметът на селото Димитър Ничев. Той е поискал разрешение от общината на 25 ноември.

Санитарна сечРазрешението е дошло 3 седмици по-късно. Кметът обаче е изчакал да минат празниците и в първия подходящ ден от новата година е стартирал санитарната сеч.

Уговорката с община Хасково е вместо администрацията да прави разход за подравняването на дърветата, кметът на селото да избере трима дървосекачи от Узунджово, които имат разрешително и са преминали съответните курсове, да свършат работата. На тях няма да им се заплаща, за сметка на това те могат да вземат падналите клони.

Санитарна сечОт подрязаните днес 7 дървета се оказа, че равносметката е около 2 кубика дърва. От тях се възползваха основно ромските семейства в селото. Димитър Ничев категорично опроверга слуховете, че продава дървата. „Всичко е законно, никакви своеволия не се правят в Узунджово. Всеки може да си говори каквото си иска. Селото е голямо. Тук живеят много хора“, коментира кметът. 

Той допълни, че през изминалите 10 години санитарната сеч в селото не е правена. Той допълни, че вчера за малко да пострада семейство с малко дете. Хората минавали през селото, когато върху колата им се изсипал счупен клон. За щастие инцидентът се разминал без жертви. 

Заради сечта движението по пътя Хасково – Симеоновград е затруднено.

Санитарна сеч

Димитър Ничев

Санитарна сеч

Счепени клони дебнат минувачите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button