Хасково

Глобиха с 3 500 лв. собственика на кучето, което нахапа дете във Въгларово

Хасковският районен съд освободи от наказателна отговорност и глоби с 3 500 лв. Анастас Караиванов от село Въгларово. Присъдата е след споразумение с прокуратурата.

Haskovo.info припомня, че на 24 януари Караиванов беше признат за виновен, че на 14 юни 2022 г. в хасковското село не е положил достатъчно грижи за кучето си Кавказки вълкодав, което се отвърза и нахапа жестоко 10-годишно дете, което беше откарано в критично състояние в болница. В крайна сметка лекарите успяха да спасят момчето.

Анастас беше задържан от прокуратурата за 72 часа, но съдът го освободи срещу гаранция от 6 000 лв. Той изрази съжаление за случилото се и готовност да помага на детето и семейството му с каквото може.

Състав на районния съд го глоби с 2 000 лв. Прокуратурата обаче протестира наказанието за мъжа. Според окръжните магистрати районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуалните правила и го върна за ново разглеждане.

Днешната присъда е окончателна и не подлежи на обжалване и протест. Паричната гаранция спрямо Караиванов беше отменена. Той ще трябва да плати и 1 086 лв. разноски по делото.

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

Освободиха срещу 6 000 лв. гаранция собственика на агресивните кучета във Въгларово

Глобиха с 2 000 лв. собственика на кучето, което нахапа дете във Въгларово

Върнаха за ново разглеждане делото срещу собственика на кучето, което нахапа дете във Въгларово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоимен
Стоимен
30.06.2023 9:13 9:13

Здравето и животът на обикновения човек не струват нищо – осъден да плати по-малко от месечната заплата на съдията. Трябваше неговото дете да е.

E=MC2
E=MC2
01.07.2023 19:31 19:31

СЯ НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЛИ ЧЕ ТРЯБВА СЪДЕБНА РЕФОРМА ИЛИ САМО СИ ПРИКАЗВА МЕ

Back to top button