Регион

Откриха злато за над 76 000 лв. в шофьорската кабина на тир

Контрабандни златни накити за 76 320 лева са открити в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 27 юни на пункта пристигнал влекач с прикачено към него полуремарке, управляван от турски гражданин. Пред митническите служители шофьорът представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия.

По метода „анализ на риска“ инспекторите селектирали тира за щателна митническа проверка. При нея са открити два пакета със златни бижутерийни изделия – гривни, пръстени, медальони, колиета, обеци, укрити между дрехите в шкаф над леглото в шофьорската кабина. Според експертизата на вещото лице накитите с общо тегло 603.50 грама са на стойност 76 320 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска пределите на страната без разрешението на прокурор.

Агенция „Митници“ напомня, че бижута и аксесоари от злато и платина над 60 грама, а от сребро – над 300 грама, задължително се декларират при пренасяне през границата на страната, която е външна за ЕС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button