Любопитно

Д-р Драгомир Мирчев с музикална награда и нови творчески стремежи

Петият виртуален международен музикален конкурс „Аз уча музика“ във Варна отново удостои с награда д-р Драгомир Мирчев от Хасково.

Това е третото му участие в надпреварата, където си дават среща жанровете класическо, народно, поп и джаз пеене, инструментално изпълнение, композиция. С изпълнение на авторското си произведение за пиано той печели първо място в категория инструментална музика – класика, възнаградено със златен медал и грамота. Освен това журито е връчило и специална грамота за най-възрастен участник.

Седмичното издание на Съюза на българските писатели „Словото днес“ отдели цяла страница в последния си брой, за да представи творческите интереси и постижения на д-р Мирчев в областта на литературата, изобразителното изкуство и музиката. Под мотото „Слово и образ“ са публикувани репродукции на негови картини, вдъхновени от морската шир, и две лирични творби.

НаградиСега д-р Мирчев се готви за предстоящото си участие в международен арт-фестивал във Флоренция. В града, люлка на западноевропейския Ренесанс, той ще изпълни две авторски музикални творби, на фона на които ще бъдат показани негови живописни платна, предимно пейзажи.

НаградиДве книги още подготвя за печат д-р Мирчев, който досега е автор на шест сборника. „Афоризми в рими“ е едното заглавие. Обогатени с ново съвременно виждане и хумористичен дух ще бъдат познати народни мъдрости, текстове на популярни песни и други словесни творби, обединени под заглавието „Рециклирани мисли“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button