Хасково

Първите две хасковски фирми подадоха данъчните си декларации

Данъчни декларации, архивДве годишни данъчни декларации вече са подадени в офиса на НАП в Хасково във втория работен ден на година, съобщиха от приходната агенция. Отчетите си за приходите са представили местни фирми. Тази година юридическите лица ще могат да подават формулярите си до 2 април включително, тъй като 31 март е събота.

До 2 май включително пък ще се приемат декларации за получени доходи от физическите лица. Причината е, че 30 април, който е законовият краен срок и следващия ден 1 май са обявени за почивни дни.

От НАП Хасково увериха, че разполагат с достатъчно формуляри за всички, които искат да отчетат постъпленията си и да платят данъците си и припомниха, че две промени трябва да облекчат данъкоплатците тази година. Сумата на дължимия данък за физическите лица ще се закръгля в тяхна полза. Друго облекчение е отпадналото задължение за тези, които през предходната 2011 година са останали без работа или са работили по повече от един трудов договор, да подават годишна данъчна декларация стига данъкът да е авансово удържан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button