Спорт

Номинираха Божидар Саръбоюков за годишните награди на фондация „Енчо Керязов“

Божидар Саръбоюков от клуб „Хеброс“ (Харманли) е номиниран в топ 3 на категория „Спорт“ в 12-те годишни награди на фондация „Енчо Керязов“.

Тримата финалисти в тази категория са (по азбучен ред) Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Иван Иванов (тенис) и Пламена Миткова (лека атлетика), съобщава atletikabg.com.

През 2022-а година Пламена Миткова завоюва световната титла на скок дължина при девойките, а Божидар Саръбоюков взе сребърен медал на световното първенство за юноши в скока на височина.

Миткова бе обявена за „Атлет на България“ за 2022 година, а заедно с Божидар вече успешно пробиват на състезания при мъжете и жените.

Талантливият състезател по гимнастика Божидар Златанов, който е възпитаник на треньора Сергей Стоянов, е с номинация за специалната награда „Born Winner“ заедно със състезателката по стрийт фитнес Жасмина Стоянова.

Специалната нaграда за изключителна борбеност и висок дух „Смело сърце“ тази година се присъжда на Федерацията за адаптивна физическа активност.

Победителите в отделните категории и техните подгласници ще бъдат обявени по време на официалната церемония „Нощ на звездите“ на 26 август в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button