Хасково

Седмокласник със 100 точки по математика, кандидатстват онлайн или на хартия в 12 центрове

Един ученик е изкарал 100 точки на националното външно оценяване за 7 клас в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Това е Валентин Станчев от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, който е постигнал 100 точки по математика и 96.5 точки по БЕЛ. От гимназията се похвалиха и с други ученици с много висок резултат – Велислава Цолова – 99.5 т. (математика) и 97.5 точки (български език и литература), Константин Стоянов – 97 т. по математика, Ема Миронова – 96 т. по математика, Габриела Запрянова – 92 т. по български език и литература. Техни преподаватели са Катя Чалъкова и Ваня Маринчева.

В същото време в региона има 5 деца, които са с 0 точки по БЕЛ и 8 с 0 точки по математика. Трима ученици са с по 0 точки и на двата изпита – едно момче и две момичета, сочат данните на РУО – Хасково.

В Хасковска област средният успех на седмокласниците по БЕЛ е 48.15 точки, а по математика 31.48 т.

За новата учебна година са утвърдени 78 паралелки за осмокласници в 28 гимназии и средни училища в Хасковска област. Местата в тях са 2 042.

В периода от 5 до 7 юли се подават заявления за участие в първи етап на класирането за профили и професии по утвърдения държавен план-прием. Това става онлайн в същата платформа, на която се проверяват оценките от НВО.

Ако детето няма възможност да подаде заявление онлайн, може да се обърне към училището, в което завършва седми клас, за да му бъде оказана помощ. Всяко училище, в което се провежда обучение в седми клас ще има оборудвано помещение, в което може в рамките на работното време на училището да се получи помощ и технически средства за подаване на заявление в първо класиране не по-късно от 7 юли.

Ако няма възможност за кандидатстване онлайн, това може да стане на хартиен носител в училище-гнездо.

ЦПЛР – Обединени ученически общежития – Хасково
ОУ „Пенчо Славейков“ – Димитровград
ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград
ОУ „Иван Вазов“ – Харманли
СУ „Д-р Петър Берон“ – Тополовград
СУ „Христо Ботев“ – Ивайловград
СУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград
СУ „Желязко Терпешев“ – Любимец
СУ „Д. Маджаров“ – Маджарово
СУ „Св. Климент Охридски“ – село Стамболово
СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – село Минерални бани
СУ „Христо Ботев“ – село Караманци, община Минерални бани
Работно време на комисиите: от 08:30 до 17:00 часа.

Списъците с приетите ученици на първо класиране се обявяват до 12 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button