Любопитно

Почетният гражданин на Димитровград Христо Панев с две изложби в столицата

До 11 юли ще продължи юбилейната изложба на родения в село Крепост Христо Панев, почетен гражданин на Димитровград. Тя е подредена в галерия на Съюза на българските художници на знаковата столична улица „Раковски“.

Христо Панев, който навърши 80 г., е един от утвърдените художници в съвременното българско изкуство, припомнят от СБХ. Работи в областта на живописта, графиката, илюстрацията, оформлението на книги и монументалните изкуства.

Живописта му се характеризира с експресионизъм, богата цветова гама, жанрово и тематично разнообразие. Графичните рисунки са характерни с изчистена линия и са близки до поетичното слово. Монументалните му работи са в техниките сграфито и сухо фреско. Има над 40 самостоятелни изложби в България и повече от 20 в чужбина.

ИзложбаВ юбилейната експозиция посетителите застават пред 70 платна на различни теми. В София, по инициатива на испанското посолство у нас, той представя своето изкуство в още една изложба.

ИзложбаВ Триъгълната кула на Сердика, археологическа културна ценност, са подредени 30 негови творби на тема „Дон Кихот“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button