Хасково

Гладна стачка в дома за чужденци в Любимец

Домът в ЛюбимецГладна стачка обявиха настанените в дома за чужденци в Любимец. Това е станало вечерта на 3 януари, когато 56 от 104-те обитателите отказали да вечерят. За проблема потвърдиха днес от ръководството на отдел „Специални домове“.

Причината за недоволството на чужденците е дългият срок, в който голяма част от тях остават в дома за временно настаняване, а в същото време новодошли се предават на Агенцията по бежанците.

Част от настанените в дома изкарват там по над 5 месеца. В същото време семействата с деца се извеждат от агенцията в рамките на дни. Това обаче е нормално и семействата и децата са с приоритет, обясниха от ръководството на дома.

Протестът е прекратен тази сутрин след като на чужденците отново била обяснена процедурата. Те обаче настояват за облекчаване на реда и по-бързото им извеждане от дома.

От откриването на институцията през март миналата година до сега през дома са преминали 411 чужденци. 167 от тях са предадени на Агенцията по бежанците, а 140 са експулсирани от страната.

Домът в Любимец Домът в Любимец
Домът в Любимец Домът в Любимец

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button