Хасково

Държавата компенсира стопани от хасковско за щети от градушки

ГрадушкаДържавен фонд „Земеделие“ ще компенсира загубите на земеделските производители от напълно пропаднали площи и опустошени райони през 2011 г. вследствие на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия.

Заради падналите градушки в нашия регион пари могат да получат и стопани в Хасковска област, отглеждали пшеница, ечемик, овес, царевица, слънчоглед. От компенсиране на щетите ще могат да се възползват и местни производители на краставици, пипер, салати, домати, зеле, пъпеши, дини,грозде и праскови.

Кандидатстването ще става по предоставен от Министерството на земеделието и храните регистър на издадени протоколи на земеделски производители за 100% пропаднали площи от настъпило неблагоприятно климатично събитие през 2011 г. по видове земеделски култури. Финансовите помощи се отпущат съгласно решение на Европейската комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button