Хасково

Митрополит Николай хвали премиера, моли се за греховете на кмета

ИвановденТържествена литургия отслужи по традиция на Ивановден в Хасково пловдивския митрополит Николай. На този ден по стар стил се отбелязва и освобождението на града от турско робство.

Митрополитът бе посрещнат тази сутрин в църквата „Св. Богородица“ от областния управител Ирена Узунова.

В словото си пред миряните Дядо Владика похвали премиера Бойко Борисов като добър християнин и заяви, че кметът на Хасково Георги Иванов е извършил грехове, но се моли са него Бог да не му ги зачита. На хасковлии той пожела благоденствие, мир, здраве, земно щастие и небесно спасение. Митрополит Николай спомена предизвикателствата на икономическата криза, но заяви, че по-важно е да бъде преборена духовната.

ИвановденПомолен да коментира скандалите, в които през последната седмица се замеси Българската православна църква с позицията си за ин витрото и сурогатното майчинство Дядо Владика заяви „Скандали винаги е имало даже когато е нямало медии и журналисти, защото е имало фарисеи, които скандализираха Христос и обърнаха общественото мнение за една седмица. Нищо ново под слънцето! Бог е същият вчера днес и во веки“.

На въпрос как ще коментира участието на старозагорския митрополит Галактион в ръководството на тъканна банка, митрополит Николай каза само „Бог да ни милва“.

Ивановден Ивановден
Ивановден Ивановден

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христови
Христови
07.01.2012 15:53 15:53

много хубава служба беше, ние бяхме там цялото семейство. и се благословихме от нашия владика, Бог да ни даде живот и здраве! честит празник!

Анонимен
Анонимен
07.01.2012 15:58 15:58

Tozi izmamnik vladikata.Nadali ima chovek s po golemi grehove ot negovite.Boji slujitel i kradec

комунисти-сега най-набожни
комунисти-сега най-набожни
07.01.2012 18:47 18:47

Аууу,кога Ирена Узунова стана религиозна?До скоро майка и следеше кой ходи на цьрква на Великден,та да го накажат партийните секретари като нея.

Анонимен
Анонимен
07.01.2012 20:03 20:03

А, РЕЛИГИОЗНА, ТОВА НЕЙНОТО Е ПОРЕДНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МИМИКРИЯ. ПЪК И НИТО ТЯ НИТО ДРУГИТЕ ВЛАСТВАЩИ ПЛУЖЕЦИ НЕ ГИ ВИДЯХ ДА СЕ ПРЕКРЪСТЯТ КАТО ХОРАТА. ТО КАКВО ЛИ И ДА ОЧАКВАШ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ СВИНЕ КАТО ТЕЗИ НА ВТОРАТА СНИМКА

Анонимен
Анонимен
07.01.2012 20:26 20:26

БРЕЙ…..НАЙ-ПОСЛЕ ПОПА СИ ПРИЗНА,ЧЕ ЦЪРКВАТА Е ПЪЛНА С ЧИФУТИ,КОИТО В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕТ СИ ПОКАЗВАТ ЕВРЕЙСКИТЕ НОМЕРА.
ЩО НЕ СЕ МОЛИШ И ЗА ХУБАВИЯ БАВАРЕЦ ДЕТО ТИ ГО ПОДАРИХА ОТ ДПС,ЗА ДА ПОПРЕЧИШ НА ОТЕЦ САРЪЕВ ДА УЧАСТВА НА ИЗБОРИТЕ В КЪРДЖАЛИ.
ЩО ЛИ НЕ СИ ВЗЕМЕШ ЦЪРКОВНИТЕ ИМОТИ В ХАСКОВО,ЧЕ ДА СИ ИМ ПЛАЩАШ ТАКСИТЕ,КАКТО СИ МУ Е РЕДЪ,АМИ ПРАВИХТЕ САМО ПИАР АКЦИИ С ГЕРБЕРИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА,ЧЕ ИЗКАРАХТЕ ОБЩИНАТА ВИНОВНА,ЧЕ НЕ ГИ ВРЪЩАЛА.
ЩО СЕ ОТНАСЯ,КОИ СА ХРИСТИЯНИТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО,АЗ ЗНАМ,ЧЕ ТАКИВА ТАМ ОТ ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ НЯМА,ТОЧНО ТАМ СА ТВОИТЕ ФАРИСЕИ.ТА ТИ САМИЯ НЕ СИ ДУХОВНО ЛИЦЕ,КАКТО И ТВОИТЕ КОЛЕГИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЛУЖБИТЕ И СИНЕДРИОНА.
РАЗСИПИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОТ СЕГА,ТЯ ЗАПОЧНА ОТ 09.09.1944.ДО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЛИДЕР В ЕВРОПА И ЛЕВА БЕШЕ СВЕТОВНА ВАЛУТА,А ПЕНСИОННИЯ ФОНД БЕШЕ С ТАКИВА НАТРУПВАНИЯ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕХА ДА ИМАТ ПЕНСИИ СТО ГОДИНИ БЕЗ ДА РАБОТЯТ.
КЪДЕ Е ВСИЧКО ТОВА ДРУГАРЮ ЧИФУТСКИ МИЛИЦИОНЕР???? ВСИЧКО ГО ЗАДИГНАХТЕ И ИЗНЕСОХТЕ В ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ,КОИТО НАЙ-НАГЛО СЕГА НИ ТРОВЯТ ДУШИТЕ С РЕКЛАМИТЕ СИ ЗА ЗАЕМИ.А КОЙТО ПЪК СЕ ОСМЕЛИ ДА ВЗЕМЕ СИ ПРОКЪЛНАВА И СЕМЕТО,ЧЕ ГО Е ВЗЕЛ.
МОЛИ СЕ НИКИ,МОЛИ СЕ,ЧЕ ТАЯ ГОДИНА Е ПОСЛЕДНА ЗА ВСЯКА ГАДИНА,КОЯТО МЪРСУВАШЕ И ТОРМОЗЕШЕ БЪЛГАРИТЕ И БРАТОВЧЕДИТЕ НИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК.

dudu
dudu
08.01.2012 19:57 19:57

Брях , ми ако нашийо кметь беше по нагоре у властта и не са гербаджиите на власт ко за хортува тогаз така наречения „светиня му“ дето по му подхожда БАШ МИСКИНЯ МУ………………

beti
beti
09.01.2012 0:07 0:07

БОЖЕ , БОЖЕ , що не слезеш да си прибереш твойте ЧЕДА , които те представляват тук на Земята !? Не виждаш ли какви лицемерници са и какви материалисти са !? Те не вярват в теб , те са безверници , достойни са за АДА !

Вярващ
Вярващ
09.01.2012 1:32 1:32

Защо се политизира един светъл християнски празник от тези комунистически плужеци – ГЕРБ?Те не вярват в нищо свято ,а само в звъна на монетите!Как ли са постили тези от втората снимка щом са с физиономии на преяждащи както от власт , така и от софра.Как да ни управляват качествено хора , които не могат да управляват телесното си тегло и користните си помисли. Докога нечестивци ще ползват светия храм за популистки политически изяви ? Нека Бог да ги съди за лошотията, която насадиха, като ценна обществена дейност .

Back to top button