Хасково

Хасковският административен съд решава по делото за летище „Узунджово“

Административен съд – Хасково обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок по делото образувано по оспорване от областния управител срещу решението на общинския съвет от 17 март за бившето летище „Узунджово“.

С него общинските съветници дадоха съгласие Община Хасково да лицензира летище „Узунджово“ и да извърши проектиране и строителство на летище и автомобилна писта.

Областният управител счита, че решението на общинския съвет е поставено при неспазване на изискванията за форма и в нарушение на материалния закон. Обосновава и твърдение за липса на мотиви в оспорения акт, посочват от съда.

Според областния управител решението е прието след изтичане на законовите срокове за реализация на намеренията на общината. Счита и че съгласно закона, посочените в акта на общинския съвет дейности не могат да бъдат извършени от Община Хасково, а само от търговец по смисъла на Търговския закон, допълват от ХАС.

Междувременно вносителят на докладната общинският съветник Иван Минев изпрати становище, в което се казва, че заповедта на областния управител, с която се оспорва решението на общинския съвет е формална, немотивирана, банална и неоснователна.

Становище

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галина Ондреевна
Галина Ондреевна
06.07.2023 19:37 19:37

Кво летище,кви пет лева !!
Те там в Узунджово -само аспарухови цигани/т.нар. Демирджии/….Преди години живеех в Гарадока….съпругът ми почина наскоро…това циганско племе,наричащо се аспарухови българи,демирджии,Сиви гълъби,не са нищо друго,а цигани,ама най-гнусни цигани…..Имат претенции ,че са българи, но те самите си знаят,че са цигани…крадливи,мързеливи,прости,
черни ,мръсни,злобни и мразещи българите….та с този материал,какво летище,какъв напредък….Боже опази !

Последният Хасковлия
Последният Хасковлия
01.08.2023 22:09 22:09

Този не е ли бендър

Back to top button