Хасково

5 хасковски депутати без нито едно питане от парламентарната трибуна за година

ДепутатиДепутатите Иван Петров, Иво Димов, Катя Чалъкова, Румен Данев и Юнал Лютфи не са задали нито един въпрос от трибуната на 41-то Народно събрание по време на Парламентарния контрол. По брой внесени законопроекти на последно място са Юнал Лютфи и най-скорошната депутатка Катя Чалъкова.

Най-дейна и в тазгодишната класация се оказа Емилия Масларова. Тя е отправила 14 питания към министри и е взела участие в написването на 5 законопроекта през 2011-та. След нея се нарежда Станислав Станилов с 6 питания и 6 внесени законопроекта. Фани Христова е отправила въпрос към министър само веднъж през миналата година, но компенсира с внесените от нея 4 законопроекта.Гюнер Сербест се е записал в работата на Народното събрание с 1 внесен законопроект и 2 зададени въпроса. Делян Добрев, който през май стана заместник – министър на икономиката, има зададен 1 въпрос и внесен 1 законопроект.


ДепутатиГюнер Сербест

Парламентарна група на Движение за права и свободи
Член на Комисия по земеделието и горите

Представителят от Хасковска област от ДПС Гюнер Сербест е питал два пъти през миналата година. Въпросите му са били към министъра на земеделието Мирослав Найденов.

През февруари се е интересувал за неизплащането на субсидии по Мярка 214 от Програмата за развитие на селските райони, а през юли за възникнали проблеми с изплащането на субсидии на земеделските производители /тютюнопроизводители/ за референтния период 2007/2009 г.

Сербест е сред вносителите на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горите.

ДепутатиДелян Добрев

Парламентарна група на ПП ГЕРБ
Член на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм

Делян Добрев бе зад парламентарната банка до 19 май миналата година, когато стана заместник – министър на икономиката.

За близо петте месеца от 2011-та като депутат той е отправил едно питане към министъра на земеделието Мирослав Найденов относно изпълнението на негова заповед. Бил е сред вносителите на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

ДепутатиЕмилия Масларова

Парламентарна група на Коалиция за България
Член на Комисията по труда и социалната политика

Депутатът от Хасковски избирателен район Емилия Масларова е задала 14 въпроса от трибуната на 41-то Народно събрание. Министрите, които са отговаряли на нейни питания са Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Тотю Младенов, Росен Плевнелиев, Стефан Константинов, Сергей Игнатов и Мирослав Найденов.

Масларова се е интересувала от намеренията на правителството за предоставяне на по-големи възможности за мобилност на хората с увреждания, как върви изпълнението на Национална програма „Асистенти на хора с увреждания“ и реализацията на дейностите „Социален асистент“, „Личен асистент“ и „Домашен помощник“, както и каква е политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството при изпълнение на автомагистрални участъци, чрез използване на съществуващи договори и сключване на нови.

Депутатът от БСП е задавала въпроси относно компенсиране на ръста на цените чрез системата за социално подпомагане, относно осигуряване на заетост на безработни лица и предоставяне на качествена грижа за деца от 1 до 5-годишна възраст, относно изпълнението на договора между Република България и Руската Федерация за социална сигурност от 27 февруари 2009 г. и методиката за изчисляване на безработицата в България. На въпрос на Масларова здравният министър е коментирал бъдещето на здравеопазването в Тополовград, а земеделският – реда и начина за контрол на вноса на плодове и зеленчуци от Турция.

Емилия Масларова е сред вносителите на 5 законопроекта – Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване, Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда, Законопроект за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи, Законопроект за изменение на Закона за семейни помощи за деца


ДепутатиИван Петров

Парламентарна група на ПП ГЕРБ
Член на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисия за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност“

Депутатът от ГЕРБ Иван Петров не е отправял питания от трибуната на Народното събрание през 2011-та година.

Той е един от вносителите на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

 

ДепутатиИво Димов

Парламентарна група на ПП ГЕРБ
Член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта

Иво Димов беше депутат в 41-то Народно събрание до изборите през октомври миналата година, когато беше избран за кмет на Димитровград. В рамките на 10-месечния си предстой в Парламента през 2011 година той не е отправил нито едно питане.

Той е сред вносителите на 4 законопроекта – Законопроект за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс

ДепутатиКатя Чалъкова

Парламентарна група на ПП ГЕРБ
Член на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта

Катя Чалъкова стана депутат след изборите миналата година.

Тя зае мястото на Иво Димов.

За краткия си престой в Народното събрание Чалъкова не е имала възможност да задава въпроси от парламентарната трибуна и да участва в писането на законопроекти.

ДепутатиРумен Данев

Парламентарна група на ПП ГЕРБ
Член на Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм

Румен Данев стана депутат на 26 май 2011 година на мястото на назначения за заместник – министър на икномикакта Делян Добрев. За половин година бившият областен управител на Хасково не е задал нито един въпрос от трибуната на Народното събрание.

Сред вносителите е на два законопроекта – Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергията от възобновяеми източници и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

ДепутатиСтанислав Станилов

Парламентарна група на партия Атака
Член на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по здравеопазването

Шест въпроса е задал депутатът от Хаскоски избирателен район Станислав Станилов през миналата година. Питанията му са били към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов относто непрофесионално поведение на служители на МВР – Хасково и участници в побой в квартал Модерно предградие в София, които не са задържани от полицията.

На въпроси на Станислав Станилов са отговаряли и министърите на образованието и регионалното развитие и благоустройстовто Сергей Игнатов и Лиляна Павлова. Питанията са били относно нагласата на училищни ръководства да прикриват инциденти с ученици, неграмотността на българските ученици според проучването на Европейската комисия, публикувано на 11.07.2011 г.,  проектното финансиране чрез запазване на порочни практики във Фонд „Научни изследвания“ и безвъзмездно прехвърляне на имоти – частна държавна собственост на връх Бузлуджа в собственост на Българската социалистическа партия.

Станилов е сред вносителите на Законопроекта за българския език, Законопроекта за допълнение на Наказателния кодекс, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето образование, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за политическите партии и Законопроекта за обявяване за нищожни актовете, с които е възстановена собственост на г-н Симеон Борисов Сакскобургготски и неговите роднини и отнемане на незаконно придобитото въз основа на тези актове имущество

Депутати Фани Христова

Парламентарна група на ПП ГЕРБ
Член на Комисията по правни въпроси и Комисията по околната среда и водите

Фани Христова е имала само едно питане през миналата година. То е било отправено към социалния министър Тотю Младенов и е било относно ролята на държавните органи във връзка с осигуряване на правата на децата, съгласно чл. 9 от Конвенцията на ООН за правата на детето, ратифицирана с решение на ВНС от 11 април 1991 г..

Христова е сред вносителите на Законопроекта за допълнение на Закона за търговския регистър, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България и Законопроекта за изменение на Наказателния кодекс

ДепутатиЮнал Лютфи

Парламентарна група на Движение за права и свободи
Член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и Комисията по външна политика и отбрана

Юнал Лютфи не е задал нито един въпрос от парламентарната трибуна, не е и сред вносителите на нито един законопроект.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

20 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.01.2012 8:57 8:57

БАСИ МАМАТА, КАКВИ ИДИОТИ СМЕ ПРАТИЛИ В ПАРЛАМЕНТА

Бойко Борисов
Бойко Борисов
09.01.2012 18:10 18:10

Как си личи ,че тия 4 коментара ги е писал един и сьщ човек-сигурно един от тия,дето по цял ден си клатят краката в офиса на ГЕРБ в бившата градска баня.

гербер
гербер
09.01.2012 20:10 20:10

ГЕРБ е партия с голяма членска маса, така че не е необходимо един и същи човек да пише
Това че не сте съгласен, никого не интересува!!!

ваня
ваня
10.01.2012 2:32 2:32

Даже и да съм от ГЕРБ, пак не харесвам Иван Петров, защото той не е никакъв гербер, а интересчия. Той се самонастани в ГЕРБ, защото далаверата е голяма. Нито има визия, нито дар-слово, за да говори в парламента. Чак пък на някого да е помогнал, съмнявам се. Всичко е интереси и жажда за власт. Добре, че е Делян Добрев, за да представлява града ни и хората в Хасково гласуваха за него, а не за Иван Петров. Последният просто си се подреди в списъка и мина покрай капките. Жалко за хасковлии!!!!!!

герберка
герберка
10.01.2012 7:13 7:13

Здравейте колега, никой не отрича интелигентността
на Делян Добрев, напротив много се радвам на неговите успехите и му пожелавам още по – големи, но организационната работа на нашата партия се извършва от Иван Петров, той е стратега за нашата област и който го подценява е в голяма грешка, явно
си нов Гербер, пожелавам ти по-отблизо да опознаеш Иван Петров, за да оцениш достойнствата му!

храбрия милиционер швейк
храбрия милиционер швейк
10.01.2012 9:29 9:29

ив петров стратег – е това вече е смешно след загубата на миналите избори иван трябваше да напусне а не да се крие като плъх но той си е българин а българина си отива сомо със шутове Бат иван трябва да направи паметник на педераса адвокат й соколов че го направи директор от нищото и на бойко че не го изрита по ония времена -иначе бат иван няба нито визия нито дар слово нито качества на лидер

красавица
красавица
10.01.2012 10:03 10:03

СКЪПИ МИ КРАСАВЕЦО, ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА ЕДНА ПАРТИЯ НЯМА НУЖДА ДА Е КРАСИВ, НЯМА ДА ГО ПРАВИМ МАНЕКЕН, ОТ НЕГО СЕ ИЗИСКВА ДА РАБОТИ ЗА ПАРТИЯТА , А ИВАН ПЕТРОВ ТОВА ГО МОЖЕ НАЙ-ДОБРЕ.

симпатизант на ГЕРБ
симпатизант на ГЕРБ
11.01.2012 1:26 1:26

Какъв стратег е Иван Петров, какви 5 лева? Как може изобщо да се сравнява интелекта на Делян Добрев с простащината на онзи. Толкова сте заблудени овце и още си мислите, че няма по-кадърен млад човек, който да работи за партията. Чист, неопетнен, некорумпиран, амбициозен, прогресивно мислещ – такъв трябва да е лидерът на ГЕРБ! А щом самата партия си го свали от поста, какво да коментираме повече – преценили са го, че няма качества.

страховитски
страховитски
11.01.2012 10:02 10:02

днес 11 01 2012 г научавам от пресата че областния с т р а т е г координатор групенфюрер и т н великия гербдепутат ив петрович бивш милиционер седесарски полицай е и з р и т а н от областното ръководство –хаирлия да е

хасковлия
хасковлия
09.01.2012 17:56 17:56

Какво са направили тези дето много питат?Задавам този въпрос ,защото и самия редактор на сайта не може да отговори?И г-жа Масларова като пита КАКВО?Има представители,просто питат,за да може хората да не ги забравят.И аз питам ,къде са парите на хората,ама кой да ми отговори.?А този дето по изборите вного питаше,защо него не го питате вашия колега журналист,кой му помага сега да се лекува?Нали само той канеше кмета и сами си задаваха въпросите и сами си отговаряха,защото никой не искал да ходи в предаването!!Попитайте го ,дали сега събеседника му е ходил на свиждане!Поне това можеше да направи!Докато има такива драскачи като вас,няма да има и питания,защото след питането ще има да доказвате имате ли братя и сестри,!Те си знаят нар.представители!Не са намират на пазара в Димитровград,да питат и да си говорят глупости

петров
петров
09.01.2012 16:00 16:00

сигурно аз ги пиша тия работи

веселяк
веселяк
09.01.2012 9:52 9:52

или пълни темерути, или партийни послушковци-мижитурки сме си избрали! Гибюрдалийска работа, все ще е така, като стадото избира такива невздрачници

Анонимен
Анонимен
09.01.2012 10:06 10:06

Ако аз ида на работното си място и един цял работен ден стоя със скръстени ръце ,на втория пак така , колко ли дни ще ме изтърпи моят работодател,а вашият?

АААААААААААААААААААА
АААААААААААААААААААА
09.01.2012 11:21 11:21

АМИ КАТО БЯХА ИЗБОРИТЕ ЗАЩО ГИ ИЗБРАХТЕ БРЕ КАУНИ!?ТОГАВА ИМ РЪКОПЛЯСКАХТЕ НА ТЕЗИ ПРОСТАЦИ,А СЕГА ГИ ПСУВАТЕ!ЗНАЧИ СТЕ ПО ПРОСТИ ОТ ТЯХ!ВМЕСТО ДА ГИ ПРЕТРЕПЕМ С КОЛОВЕ И ДА ГИ ОБЕСИМ ВСИЧКИ РАЗБОЙНИЦИ,ПАК ГИ СЛОЖИХМЕ ДА НИ ДЕРАТ КОЖИТЕ!ТАЯ МАСЛАРОВА ВМЕСТО ДА Я ОДЕРЕМ ЖИВА,ПАК ТЪПИТЕ КАУНЕ Я ИЗБРАХА ЗА ДЕПУТАТ!И ТОЯ ДААЛИЙН И ТОЙ ТАМ!ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!И ДОКАТО ГИ ИЗБИРАМЕ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ИЗРОДИ НЕКАДЪРНИ,ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ЛОШО!

гербер
гербер
09.01.2012 11:45 11:45

не който има много питания в парламента ,е точният народен представител, а този който непрекъснато поддържа връзка с избирателите си. Иван Петров е нар. представител, който непрекъснато приема граждани и се стреми на всички да помогне без значение към коя политическа партия принадлежат. Адмирации!!!

2012
2012
09.01.2012 11:54 11:54

Депутатите от ГЕРБ Хасково са в непрекъсната връзка с гражданите, които желаят тяхната подкрепа. За сравнение депутати като г-жа Масларова идват в гр. Хасково, само за да си покажат новата фризура и скъпи тоалети, да всеят смут с някоя нетрадиционна „Подкрепа “ за младите майки, след което забравят за хасково до новата им помпозна поява.

dnes
dnes
09.01.2012 12:03 12:03

Уважаеми съграждани, няма по- коректна и демократична партия от ГЕРБ, разчитайте на нашите депутати, защото депутатите от др. партии се показват само, когато трябва да им се гласува доверие на избори.

алфа
алфа
09.01.2012 14:28 14:28

Нищо по – естественно от това депутатите от ГЕРБ да нямат питания в зала, защото цялата политика на правителството се обсъжда предварително с тях, но кой му трябва да мисли толкова много, като е по-лесно да пише каквото му се иска.

hihihhihihi
hihihhihihi
09.01.2012 14:55 14:55

незнам защо ама ми се струва че последните 4 коментара….са от един и същи човек.(върл привърженик на герб.вижда се много ясно че е посано от един и същи комп.)

гербаджия
гербаджия
13.01.2012 14:54 14:54

По някога в партиите има затруднения, но когато има интелигентни лидери всичко отминава, а в партия ГЕРБ членуват най- интелигентните хора!!!

Back to top button