Външни публикации

5 причини да инвестирате в ново офис оборудване

С разрастването на всеки бизнес настъпва развитие на много негови характеристики и възникват нови възможности. Докато правите всичко по силите си да насърчавате и поддържате тези темпове, трябва да сте сигурни, че разполагате не само с подходящите офис консумативи, но и с ново оборудване. 

Дори в момента закупуването на нови машини или мебели да не е сред основните ви приоритети, не трябва да подценявате значението им. Възможно е растежът на бизнеса ви да бъде компрометиран със старото офис оборудване по различни начини, включващи не само забавяне на работния процес, но и понижена мотивация и качество на представяне на служителите.

Ето 5 причини, поради които инвестирането в ново офис оборудване ще помогне на вашата фирма:

Подобрена производителност на служителите

Много често липсата на ангажираност на служителите се оказва голям проблем за работодателите. Сред факторите, пряко повлияващи това, е и остарялата техника, която не позволява на служителите да вършат бързо и качествено ежедневните си задачи. Новият принтер, актуализираните хардуер и софтуер и др. ще помогнат за рационализирането на повтарящи се операции и персоналът ви ще може да насочи усилия към по-значими аспекти от дейността си.

За подобряване на производителността е важно и какви са условията за почивка по време на работния ден. Една нова вендинг машина за храна и напитки с по-голяма функционалност ще повиши удовлетвореността на служителите. Отпочинали и щастливи, те ще бъдат по-работоспособни, което ще се отрази и на тяхната производителност.

Ако в офиса ви все още разчитате на диспенсър за вода с галони, време е да го смените с иновативна машина за вода. Без значение дали изберете настолен, или правостоящ модел, ще имате постоянен достъп до чиста питейна вода и служителите ви ще бъдат по-хидратирани и здрави.

Повишаване на морала на служителите

За всеки бизнес, движен от личностните качества и умения на служителите, привличането и задържането на най-добрите е от голямо значение. За да сведете текучеството до минимум, е нужно да повишите удовлетвореността на служителите от условията на работното място. Удобен стол, нов, по-красив и модерен интериор – малките промени водят до големи резултати. 

Когато подберете правилното офис оборудване, хората от екипа ще вършат работата си по-ефективно и ще постигат по-бързо набелязаните цели. Като жест на внимание може да се допитате тях от какво ще имат най-голяма полза или какви промени биха ги удовлетворили.

Освен че по този начин не рискувате да вложите средствата си в напразна инвестиция, ще покажете на служителите си загриженост към тяхното здраве, нужди и очаквания, а това е особено важно и ще затвърди лоялността им към компанията.

Осигурена безопасност

Използването на старо оборудване крие рискове от материални загуби, електрически повреди, трудови злополуки и др. 

Ако офис мебелите ви отдавна не са подновявани, те също могат да навредят, предизвиквайки обща липса на концентрация, мускулно напрежение и болки в различни области на тялото – гърба, кръста, врата.

Когато служителите не могат да разчитат на достатъчно високо ниво на физическа безопасност при изпълнение на своите задължения, те ще се чувстват неудовлетворени, ще се тревожат за здравето си и няма да реализират целия си потенциал на работното място.

Минимизирани заплахи за киберсигурността

Много скорошни статистики показват, че IoT (Internet of Things) устройствата ще нараснат до 2025 г. и ще достигнат 75 милиарда. Вашите компютри, уеб камери, системи за сигурност, оборудване, рутери и други подобни също представляват част от тази нарастваща с бързи темпове мрежа.

С ново офис оборудване ще притежавате разширен набор от инструменти да защитите своите данни и да ги актуализирате.

Спестени средства

Влагането на средства в ново и по-добро оборудване сега ще ви помогне да генерирате печалба в бъдеще. Служителите ви ще вършат по-качествено и бързо задачите си, а по-новите технологии означават продукти с по-голяма дълготрайност, възможности и по-добър имидж на вашия бранд. Ще спестите пари за ремонт и поддръжка и ще спечелите повече от инвестицията си.

Без значение в коя сфера е вашият бизнес, наличието на ново офис оборудване ще ви гарантира бързо и устойчиво развитие и по-успешно постигане на целите.

Back to top button