Хасково

Откриха учебната година в хасковския гарнизон

Откриването на годинатаНовата учебна година в хасковските военни поделения 52740 е 54050 бе тържествено открита днес.

„Всяка нова година залагаме на надежда да е по-успешна от предишната. 2011-та не беше лека. Трябваше да доказваме себе си по полигоните, кабинетите и класните стаи“, каза в словото си  командирът на поделение 52740 подполковник Данчо Николов. Той припомни, че през миналата година 12 лекопехотна рота Алтея замина на мисия в Босна и Херцеговина, завърши и дежурството на многонационалната бойна група HELBROC.

„В резултат на това се повиши качеството и ефективността на работата на командирите, офицерите и сержантите„, допълни той.

Откриването на годината Основните цели пред 600-те военнослужещи от хасковския гарнизон за 2012-та са поддържане на постоянна бойна готовност, повишаване подготовката на командирите, повишаване на езиковите умения и изпращането на рота за Кабул, която ще поеме дежурството във външния параметър на летището в столицата на Афганистан през юли.

„Учебната година за военнослужещите в 97 Зенитен девизион ще приключи по-бързо – в средата на годината, когато поделение 54050 ще бъде закрито“, каза командирът на девизиона подполковник Венцислав Ангелов. Тогава 120-те военнослужещи ще имат възможност да се влеят в хасковския батальон, тъй като поделението минава на нов щат.

Откриването на годината Откриването на годината

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button