Регион

Разбиха иманярска група в Димитровград

Снимки МВРПрестъпна група, занимавала се с незаконни разкопки и търговия с културно- исторически ценности, е разбита вчера, съобщават от МВР. Операцията на ГДБОП и хасковските им колеги е реализирана вчера в Димитровград.

Целта на акцията била неутрализиране на четиричленна група, за която антимафиотите вече имали информация, че се занимава с незаконни разкопки и търговия с движими културни ценности. Те атакували адресите на четиримата и гаражите им, където открили 11 антични съда, 14 накита, златни фибули, 42 бронзови антични монети, 7 републикански денара, 25 стрели и друго древно въоръжение. Иззети са и 3 металотърсача и скенер, 270 патрона – калибър 22, и заглушител за малокалибрено оръжие.

При акцията е задържан организаторът на групата. Това е 33-годишен криминално проявен димитровградчанин. Установено е, че част от незаконно придобитите ценности той пласирал на пазара в Пловдив.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан и един от неговите съучастници. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

 Снимки МВР  Снимки МВР

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button