Хасково

Все повече фирми подават данни към статистиката по електронен път

Наско НаневЕдна трета от предприятията и организациите в Хасковска област са предпочели електронната система „Бизнес статистика“ за представяне на годишните си статистически данни през миналата година, съобщиха от Териториално статистическо бюро – Хасково.

Общо фирмите с дейност в областта през 2010 година са били 11 758. Останалата част от тях са предпочели да подадат данните си на хартиен носител чрез съвместната инициатива на НСИ и НАП „Единна входна точка“, при която от НАП препращат информация на Националния статистически институт. 

Тенденцията е броят на фирмите, използващи електронна система за подаване на данните, да се увеличава, коментира директорът на Териториално статистическо бюро Наско Нанев. Според него тази година поне половината фирми и организации в региона ще използват точно този начин.

През тази година ще стартират нова интернет услуга за месечно бизнес наблюдение, както и информационна система „Краткосрочна бизнесстатистика“, съобщиха още от Статистическото бюро. Целта е подобряване на ефективността на статистическата система и подобряване качеството и достоверността на статистическите данни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button