Хасково

Турски бизнесмен се жалва, че не му дават да работи в България

Мустафа Кърджалъ

Мустафа Кърджалъ

Турският бизнесмен Мустафа Кърджалъ изпрати оплакване до медиите, че българската държава му пречи да развива бизнеса си тук. Писмото на Кърджалъ започва с ретроспекция на дейността му в страната от 2005 година, когато открива фирмата си за дограми в Хасково.

Ако исках можех да подам документи за пребиваване в страната, получавайки доходите от пенсията си тук, но реших да развивам дейност и да осигуря работа, казва Кърджалъ. Според него обаче на третата година е започнал психологически тормоз от страна на група „Миграция“, който се изразявал във внезапни проверки.

През последните две години Мустафа Кърджалъ е получил два отказа за продължително пребиваване и в края на миналата година се е прибрал в Турция като е решил да закрие фирмата си в България, която заради кризата и проблемите с пребиваването му не се развивала добре.

Няма тенденциозно отношение към Мустафа Кърджалъ, заяви пред Haskovo.info началникът на група „Миграция“ Георги Петров. Той обясни, че последните откази се дължат на това, че турският бизнесмен не отговаря на условията за продължително пребиваване.

Георги Петров

Георги Петров

По закон, за да получи подобно разрешение, Кърджалъ трябва да е осигурил работа на 10 човека. При проверките се оказало, че действително по документи към фирмата има сключени трудови договори, но на практика хората не работели там. Осигуровките са преведени, но служителите не са получавали заплати и някои от тях дори работят на други места, каза Петров. Това му дало основание за отказите. От друга страна Мустафа Къджалъ не може да получи постоянно пребиваване, тъй като за последните 5 години е бил извън страната повече от 10 месеца, допълни началникът на група „Миграция“.

Прави се всичко възможно за изгонването ми от България. Отсъствал съм по-дълго от страната, тъй като ми отказваха визи, заяви пред Haskovo.info Мустафа Кърджалъ. Той е категоричен, че става въпрос за тенденциозно отношение към него.

Според началника на група „Миграция“ няма проблем Кърджалъ да получи разрешение за продължително пребиваване по другия член от закона като докаже, че има жилище и доходи. Според бизнесмена обаче му е било обяснено, че и така няма да се снабди с документа, още повече, че в момента не му дават виза и няма как да пристигне в България, за да подаде молба. Той все пак заяви, че ще опита, но няма да работи в Хасково, а ще се пренасочи към Пловдив, където има желание да изгради модерен кино комплекс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.01.2012 20:19 20:19

ХА ТАКА,СЕГА ЩЕ ВИ ПУСКАМ БЕЗПЛАТНО ТУРСКИ САПУНКИ И АНАДОЛСКО-МАНГАЛСКИ ЕКШЪНИ,ТА ДА ВИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЯХ,ДОКАТО НЕ МЕ ПУСНЕТЕ ДА СИ РАЗВЯВАМ БАЙРЯКА И ДА НЕ ВИ ПЛАЩАМ НИКАКВИ ДАНЪЦИ……..

b-ataka
b-ataka
09.01.2012 21:23 21:23

Ha taka, 96te edin oligofren, koyto e zabravil da si vzeme hap4etata……!

Анонимен
Анонимен
09.01.2012 23:02 23:02

б-атака получаваш бонус – безплатна информация.
Първо: трябва да разбереш, че си имаме азбука нарича се кирилица. Знам, че това е ново за теб, но вече го знаеш.
Второ: държавата е платила за да изучиш езика.
Трето: скоро няма да можеш въобще да пишеш и ще станеш напълно неграмотен (сега си полуграмотен)

Back to top button