Регион

Засилен трафик и опашки от автомобили на границата с Гърция

Засилен е трафикът от сутринта към границата с Гърция при ГКПП „Маказа“.

Между 500 метра и километър варира опашката от автомобили, които пътуват към граничния пункт, за да влязат в Гърция. Колите са в две колони, като пунктът е един от най-предпочитаните за влизане в южната ни съседка. Преобладават автомобили с румънска регистрация, които са се запътили към гръцкото море.

Чакането на граничния пункт не отнема повече от 20 – 25 минути заради увеличаването на трасетата за пропускането на автомобилите и облекчения режим на преминаване – показва се само личната карта, което отнема между 3 и 10 секунди.

МаказаГраничните власти отчитат повече автомобили преминали през границата. Ако за първото шестмесечие на миналата година те са били 140 000, то сега колите са над 165 000.

За да се избегнат опашките се препоръчва да се използват и граничните пунктове Ивайловград, Капитан Петко войвода, Илинден и Златоград.Маказа

По обяд трафикът към Гърция значително намаля.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button