Хасково

До юни ще е готов проектът за ВиК на Кенана, Орфей, Каменец и Изгрев

Представянето на проектаДо юни община Хасково ще разполага с готов проект за ВиК и канализационната мрежа на вилните зони „Кенана“, „Каменец“, Изгрев“ и „Орфей“.

Прединвестиционното проучване и анализ на съществуващото състояние на инфраструктурата ще бъде направено по проект „Разширяване на селищна ВиК мрежа“, спечелен от общината по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“.

Фирмите, които ще работят по проекта, са две. Те са от София и са спечелили обществена поръчка, каза днес заместник – кметът на общината Нели Станева.
Като цяло ВиК инфраструктурата на четирите района не отговаря на европейските екологични стандарти и принципите за добро управление на водния ресурс. Това е така, тъй като отпадъчните води са заустени в попивни ями или в прилежащи дерета, районите не са свързани към градската пречиствателна станция, в част от районите няма водоснабдяване, а там където го има е ненадеждно.

Представянето на проекта„Работата по прединвестиционните проучвания е основна. Предвид късите срокове вече сме готови с геодезията, каза собственикът на една от софийските фирми Ангел Гунев. Целта е след като приключи този проект в един следващ да може общината да кандидатства отново по проект за изграждане на инфраструктурата.

„Имаме уверение от министреството, че ше има такава програма“, уточни Нели Станева. Тя допълни, че в този проект не е включена вилна зона „Куба“, тъй като там все още текат процедури по регулационните планове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2012 14:48 14:48

Хайде сега дебелата свиня Анушка Валова ще има да грухти и да дебелее, да е*а твойта мама свинска……

Анонимен
Анонимен
11.01.2012 3:06 3:06

Дано стане бързо. Много хора чкат

Back to top button