Спорт

Гришо се класира в четвъртия кръг на Уимбълдън

Григор Димитров се класира в четвъртия кръг на Уимбълдън след победа над Франсис Тиафо с 6-2, 6-3, 6-2.

Срещата беше прекъсната вчера заради дъжд, а днес се доигра. При подновяването хасковлията продължи да доминира, не даде нито гейм на американеца и достигна до втората седмица на първенството без загубен сет в досегашните си три двубоя, съобщава TennisKafe.com.

Така бившият №3 в сета достигна до осминафиналите на Уимбълдън за трети път в кариерата си и за първи път от 2017 г. насам. Това ще бъде и общо 14-ото му участие във втората седмица на турнир от Големия шлем.

Успехът над Тиафо е значим и заради това, че е втори за Григор над тенисист от топ 10 на Уимбълдън след онази знаменита победа над Анди Мъри на четвъртфиналите през 2014 г.

В опит да достигне до своята победа №20 на кортовете в Ол Инглънд Клъб Димитров ще срещне световния №6 Холгер Руне, срещу когото до момента не е играл.

Българинът няма да има много време за почивка, защото двубоят с датчанина ще бъде в понеделник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАД КОЗЛОДУЙ
ГРАД КОЗЛОДУЙ
09.07.2023 20:35 20:35

Браво господин Димитров

Back to top button