Хасково

За първи път от десетилетие без наводнения в Тракиец

Реката след дъждовете от ТракиецЗа първи път от повече от десетилетие насам хасковското село Тракиец се размина без наводнения след проливните дъждове преди дни, похвалиха се от общината.

Това се дължи на почти приключилия проект „Управление на водите и защита от наводнения в с.Тракиец“, който администрацията осъществява. Благодарение на дейностите по него къщите на 70-те семейства, които се намират в ниската част на Тракиец, този път не се наводниха.

За разлика от Тракиец обаче жителите на село Малево не могат да се похвалят със същото, каза заместник – кметът Нели Станева. Тя уточни, че администрацията има намерение да кандидатства по по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция с цел да се укрепят дигите, които на 8 места са разрушени. Хората са минавали през тях и са си проправяли път. 

Срокът за кандидатстване обаче изтича на 16 януари. До тогава от администрацията се надяват да получат исканото разрешително от Басейнова дирекция – Пловдив за  ползването на водния обект в селото. Без него не можем да подаден документите, уточни Станева.

Реката след дъждовете от Тракиец Реката след дъждовете от Тракиец

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button